A honlap, mint a jövőm záloga

Egy éve közel ilyenkor, újévi fogadalomként elhatároztam, hogy elég volt a meglévő munkahelyemből, és abból, hogy félek lépni, és így félelmeim rabjává válok, vagyis kilépek az akkori munkahelyemről és saját, önálló vállalkozásba kezdek. Egy szalonban dolgoztam kozmetikusként, de egyéni vállalkozóként megnyitottam egy szalont, mely mindig is nagy álmom volt.

Természetesen legnagyobb félelmem az volt, hogy nem lesz elegendő vendégköröm, és nem tudom fenntartani a szalon működését és a saját életem anyagi hátterét sem tudom előteremteni.

Rendelkeztem valamennyi félretett tőkével, de az nem volt túl soknak nevezhető. Meglepetésemre elég sokan átjöttek a volt munkahelyemről, és engem választottak, sokszor még úgy is, hogy kicsit kényelmetlenebb volt a szalon elhelyezkedése, többet kellett utazni, vagy kényelmetlenebb volt az út. Természetesen ennek nagyon örültem és hatalmas lendületet is adott a jövőre nézve. Ezerrel vetettem bele magam a munkába és az új vendégek felkutatásába egyaránt.

Sajnos azonban vissza is hőkölt ez a lendület nemsokára, mert akárhogyan próbálkoztam új ügyfelek szerzésével, valahogy sehogyan sem akartak betérni szalonomba. Próbálkoztam szórólapozással, kiállításokon, termékbemutatókon való részvételekkel, apróbb hirdetésekkel, de egyáltalán nem jártam sikerrel.

Az egyik nagyon jó barátom egyszercsak megkérdezte, miért nem csináltatok egy honlapot? Én már teljesen hitem vesztettem abban, hogy nekem sikerülni fog annyi ügyelet szerezni, amennyi elegendő lesz a jövő biztosításához, de a maradék pénzem befektettem egy tökéletes honlap kialakításába. Hiszen a – ha valamit csinálunk, azt már jól csináljuk elvet követtem mindig is. Elkezdtem szakértői csapat után kutatni, és nemsokkal később rájuk is találtam. Egy szuper szakrétői gárda, érthető nyelvezettel és hatalmas türelemmel kezdett nekem a honlapkészítés rejtelmeiről mesélni. Az általuk készített honlap pedig meghozta a várt eredményt. Jöttek az új ügyfelek, és többé már semmi kétségem nem volt a jövőt illetően.