A tanulóink örömére

Az iskola az a hely, ahol az ember meghatározó éveit tölti el. Itt nő fel, itt cseperedik fiatal emberré, lánnyá, itt tanul meg közösségben élni, beilleszkedni, és itt tudja meg, hogy melyek azok a szabályok, amelyeket egy közösség tagjaként nem lehet átlépni. Itt tölti el a kamasz korszakát, amely miatt mindig is nagyon sokat köszönhet a tanárainak, mert bizony nélkülük biztosan senki sem lenne ma az a felnőtt, akivé vált, legyen ez az irány, amibe tereltek pozitív vagy negatív.

Én ma már teljesen máshogy gondolok az iskolára, mert tanárként járok be ide, sőt, az isola igazgatásában is aktívan részt veszek. Furcsa és egyben szép is úgy látni erről az oldalról az oktatást, a tanítást, a diákokat, azok minden problémájával és örömével, sikerével és kudarcával együtt, hogy nemrég még én is ezeket a padokat koptattam. Egészen megható kis szituációk tudnak kialakulni, amin az idősebb tanár társaim persze mindig nagyon jót mosolyognak.

Ebben az évben az én feladatom volt a mindig szokásos iskola nap ajándékának a leszervezése és én egy egyedi, az iskola címerével díszített pólót választottam a diákoknak, de modern és fiatalos kivitelben. Gyönyörű lett egyébként a póló, amit a himezd.hu csapata készített el nekünk gyönyörű minőségben és valóban nagyon jó áron. Amikor pedig a diákok megkapták a kis ajándékot még a lélegzetük is elállt. Egy szó sem hagyta el a szájukat, hihetetlen módon megörültek ennek az újdonságnak. Olyannyira, hogy szinte azonnal fel is vette mindenki. Nagyon jól nézett ki az egész diáksereg ugyanolyan pólóban. Ki is nyilatkoztatta az igazgató, hogy mostantól ezt hagyománnyá teszi, minden iskolanap ajándéka egy ilyen póló lesz.