Hogyan készítsd föl magad a fesztiválokra

Végre itt a nyár és vele együtt a rengeteg fesztivál is, amikre érdemes időben felkészülni a legpraktikusabb kellékekkel. A szokásos tárgyi kellékeket persze mind ismerük: sátor, szúnyogriasztó, esőkabát, hálózsák, fürdőruha és még sorolhatnánk, mennyi mindent próbálunk évről évre beszuszakolni a bőröndbe, túratáskába. Szerencsére a tárgyi használati eszközök mellett rengeteg, csupán tárhelyet foglaló virtuális kellékkel is gyarapíthatjuk túlélő készletünket. A mai androidos alkalmazások között rengeteg, tényleg hasznos darabokra bukkanhatunk, amik kifejezetten fesztiválozás alkalmával is jól jönnek. Csak hogy néhányat említsünk a szinte végtelen listából:

  • A fesztivál éjszakái közepén, ha tiszta az ég, szeretjük a sátor előtt fekve pásztázni a csillagokat. Ehhez egy csillagkép mutató app, a Sky Map meg is nevezi nekünk az égitesteket, csillagképeket.
  • Egy másik fontos szelete a fesztiválozásnak az egészség és a biztonság megőrzése. A Szív City app telepítésével életet tudsz menteni, ugyanis az appon lehet jelezni a baj helyszínét és a legközelebb található újraélesztésre felkészített önkéntes hamar ott terem és megkezdi az újraélesztést.
  • Ha olyan fesztiválra mész, ahol kevés előadót ismersz, és meghallasz egy jó számot, a Shazam segítségével megkeresheted, hogy ki az előadó.
  • Bármilyen lokáció meghatározására alkalmas applikáció a segítségedre lehet, ha a sátradat vagy a barátaidat keresed.

Ahhoz, hogy ezeket az applikációkat használni tudd és a fesztivál végén ne kelljen telefon javításra költeni, szerezz be egy vízhatlan nyakba akasztható tokot, illetve vigyél a biztonság kedvéért egy napelemes power bankot is magaddal, hogy az akku lemerülése se szabjon gátat a szórakozásnak.