Térkép a munkahelyi veszélyekről

Kiskorunkban megtanultuk, hogy mielőtt átmegyünk az utcán, nézzünk szét, nem érkezik-e egy autó épp, és csak azután kezdjük meg az átkelést. Ugyanúgy, ahogy később a KRESZ többi szabályát is be kell tartanunk. Ezeket mind a saját épségünk megóvására találták ki, hogy ne üssenek el, vagy mi ne okozzunk másnak sérülést. Egy munkahelyen ugyanúgy vannak szabályok, amiket szintén be kell tartani, ugyanezen okokból.

Vezetőként tisztában kell lennünk, hogy a vállalkozásunkban milyen veszélyek leselkednek a dolgozókra, akár munkagépeken, akár egyéb eszközök használata közben. Ezeket a kockázatokat fel kell mérni, és megoldást találni rájuk. Ezt törvény írja elő számunkra. A kockázatértékelést legalább három évente meg kell csináltatni, kivéve akkor, ha munkahelyi baleset történik, vagy ha a körülmények nagyban megváltoznak. Ilyenkor rendkívüli kockázatértékelés készítése szükséges. Mindezt kizárólag szakember végezheti el. Ha pedig szakembert keresünk, olyannal csináltassuk, akik szakmailag az élen járnak, mint az Active Safety Kft.

Segítenek mindenben és általuk egy biztonságos körülményt tudhatunk magunkénak, ahol az emberek is nyugodtan járhatnak be dolgozni, hiszen senki se szeretne komolyabb sérüléssel egyenest a kórházban kikötni, az otthon helyett. Fontos tudni, hogy ennek elmulasztása nem csak pénzbírságot vonhat maga után, hanem a kártérítésen kívül, akár büntetőjogi következménye is lehet, ahol egytől-nyolc évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. Ezért is nem szabad fél vállról vennünk ezt, hiszen az emberi élet, a testi épsége nem játék, és egy csapatban elengedhetetlen az egymásra való odafigyelés. Az Active Safety leküzdi ezeket a félelmeket, és nyugodtan haladhatunk a céljaink elérése felé.